ce flori alegem la inmormantare

Decesul unei persoane dragi reprezinta fara indoiala unul dintre momentele cele mai dificile al vietii, iar una dintre putinele forme de omagiu pe care il putem aduce celui trecut in nefiinta o reprezinta exprimarea respectului și sentimentelor prin intermediul florilor aduse la inmormantare, priveghi si mormant.

Cu siguranta inmormantarea sau priveghiul unei persoane dragi nu reprezintă evenimente fericite, insa traditiile și obiceiurile din mos-stramosi ne-au invatat ca atunci cand participam la un astfel de eveniment este politicos sa ne prezentam cu flori, in semn de respect.

In Romania, potrivit datinilor, la inmormantare, priveghi si mormant, se aduc intotdeauna flori in numar par (intrucat numarul par este asociat cu persoanele decedate, iar numarul impar este asociat celor vii), dar, de asemenea, rudele, prietenii și cunostintele pot aduce si jerbe ori coroane funerare, fie din flori naturale, fie din flori artificiale (deoarece rezista mai mult), precum și orice alte ornamente florale (aranjamente florale pentru sicriu, ghivece cu flori, coșuri cu flori).

Cele mai prezente flori la inmormantari si priveghiuri sunt garoafele, crizantemele, crinii și trandafirii, insa aceasta nu reprezinta neaparat o regula.

Astfel, la inmormantari si priveghiuri pot fi aduse si alte flori precum cale, gladiole ori gerbere.

In general se evita florile de dimensiuni mici precum ghioceii sau toporasii.

Totusi, este important sa tinem cont de culoarea florilor pe care o alegem, astfel incat aceasta alegere sa fie in concordanta cu evenimentul.

Cel mai des sunt alese culori precum rosu, alb, galben și roz pal, dar putem intalni si flori albastre, violet ori verzi.

Semnificatia culorilor florilor funerare:

Florile rosii simbolizeaza dragostea, devotamentul și respectul;

Florile albe reprezinta puritatea, sinceritatea și pacea;

Florile galbene sau portocalii semnifica prietenia, speranta si caldura;

Florile roz exprima inocenta si compasiunea;

Florile albastre reprezinta tristetea;

Florile verzi simbolizeaza renastarea;

Florile violet exprima respect si admiratie.

De asemenea, florile funerare se expun acasa la persoana decedata, la capela langa sicriu si in biserica pe durata slujbei.

Florile funerare se folosesc si pentru decorarea masinii mortuare.

In ceea ce priveste jerbele, acestea pot fi sub forma de cruce, inima sau lacrima, iar referitor la coroanele funerare acestea sunt de regula rotunde.

Diferentele intre jerbe si o coroane funerare constau in faptul ca jerbele sunt de dimensiuni mai mici decat coroanele funerare, fiind astfel și mai ieftine.

Cu privire la rezistenta florilor, cele care se mentin proaspete mai mult timp sunt garoafele, crizantemele și gerberele.

În astfel de momente atât de dificile și dureroase din viața fiecăruia dintre noi, Elvida Funerareîți recomandă să apelezi cu încredere la serviciile funerare complete pe care oferim pe durata întregii zile (24h), atât țară, cât și în străinătate.

Ne poți contacta telefonic 24h/24h, pentru informații și pentru serviciile funerare complete pe care le oferim.

De asemenea, ne găsești și la sediul nostru din Calea Plevnei nr. 214, Sector 6, București.