Stim ca alegerea unui sicriu poate fi o sarcina chiar foarte coplesitoare, mai ales atunci cand acesta trebuie ales in urma decesului unei persoane dragi. La urma urmei, sicriul nu este un obiect pe care obisnuiesti sa il cumperi zi de zi. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca sicriul reprezinta fara indoiala elementul central al oricarei inmormantari, fiind indispensabil la un astfel de eveniment.

In continuare, Elvida Funerare iti spune tot ceea ce trebuie sa ai in vederea la alegerea unui sicriu.

 1. Material

In Romania, conform legislatiei in vigoare, singurul material din care se poate confectiona un sicriu este lemnul, deoarece acesta are proprietati biodragdabile.

Exista mai multe tipuri de lemn din care se poate confectiona un sicriu, precum brad, molid, pin, stejar, frasin, plop etc.

In Romania, lemnul de brad este materialul cel mai des folosit pentru confectionarea sicrielor, fiind si cel mai ieftin.

 1. Dimensiune

Dimensiunea unui sicriu se alege in functie de inaltimea si greutatea persoanei decedate, insa trebuie tinut cont si de dimenisunile locului de veci.

In Bucuresti, conform prevederilor art. 8 din Regulamentul pentru organizarea si functionarea cimitirelor si crematoriilor umane aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, locurile pentru inmormantare au dimenisuni de 2,50x 1,20 m, cu 0,30m intervale intre acestea, necesare pentru circulatie si ingrijire.

 1. Culoare si model

In ceea ce priveste culoarea unui sicriu, cea mai des folosita este cea de mahon, insa se pot folosi si alte culori pamantii mai deschise, negru, bej, chiar si alb precum in cazul copiilor ori tinerilor.

Cu privire la modelul sicrielor,  precizam ca acestea pot avea fie 4 colturi, fie 6 colturi.

 1. Accesorii
 • orar mare;
 • orar mic;
 • saltea;
 • lenjerie;
 • perna;
 • voal;
 • capitonaj capac;
 • manere;
 • suruburi cu ornament;
 • cruce de lemn inscriptionata;
 1. Costuri

Costurile unui sicriu difera in functie de modelul si accesorile alese.

Astfel, pe piata de pompe funebre se regasesc sicrie care se incadreaza in diverse game de pret in functie de tipul acestora (economic, mediu, de lux ori la comanda).

In functie de dorintele tale, Elvida Funerare iti ofera pachete funerare accesibile oricarui buzunar, precum si o gama variata de sicrie, atat cu 4, cat si cu 6 colturi, din lemn de brad sau plop.

Pentru ca stim cat de greu iti este in astfel momente atat de dificile și dureroase, Elvida Funerare iti pune la dispozitie servicii funerare complete 24/24h atât țară, cât și în străinătate.

Ne poți contacta telefonic 24h/24h.

De asemenea, ne găsești și la sediul nostru din Calea Plevnei nr. 214, Sector 6, București.